Welcome to Our Website

Eti yumuşatıyor, lavaboyu parlatıyor! Meğer içindeki asit her şeye faydalıymış

Genellikle tüketim için kullandığımız limonun sağlığa sayısız faydası bulunuyor. Aynı zamanda limon ev işlerinde harika bir kurtarıcı olarak da kullanılabiliyor. İçerisinde yüksek miktarda bulunan asit sayesinde birçok problem kısa sürede çözülebiliyor.

Her ne kadar tüketimi yaygın olsa da limonda öyle püf noktalar var ki bazı yemekleri hazırlarken birkaç damlası bile tadı farklılaştırabiliyor. Peki limon tüketim dışında hangi alanlarda kullanılıyor?

ELMALARIN KARARMASINI ÖNLER

Elma, soyulduktan bir süre sonra havayla temas ettiğinde kahverengiye dönmeye başlar. Anak elmanın üzerine bir miktar limon suyu eklediğinizde kararmayı önleyebilirsiniz. Limondaki asorbik asit, oksidasyonun önüne geçerek kahverengiye dönme halini yavaşlatmaya başlar.

ETİ YUMUŞATIR

Limon asidi, lif parçalanmasını büyük ölçüde kolaylaştırır. Bunun için eti marine ederken üzerine limon sıkabilirsiniz. Bu sayede etin içindeki liflerin ayrışmasını sağlayarak yumuşatır. Limon sıktıktan sonra birkaç saat beklemeniz gerekiyor. Limonla birleşen et daha lezzetli, sağlıklı ve yumuşak olur.

KESME TAHTALARINI LİMON İLE TEMİZLEYİN

Mutfakta yemek pişirirken birçok besini doğramak için kullandığımız kesme tahtaları iyice temizlenmesi gereken mutfak aletlerinden biri. Birçok farklı sebze, meyve ve gıda aynı yere temas ediyor.

Limon içeriğindeki asitlerle birlikte kesme tahtasında oluşan leke ve kokuları giderebilir. Ahşap tahtaların üzerine limon suyu döktükten sonra iyice ovalayarak silin. Ardından yarım saat kadar o şekilde bırakıp durulayın. Bu teknik sayesinde kesme tahtaları tertemiz olacak.

RAHATSIZ EDİCİ KOKULARDAN KURTARIR

Yemek hazırlarken özellikle soğan ve sarımsak kokusu ellere yapışan, bir süre boyunca gitmeyen bir koku olabiliyor. Ellerden çıkmayan soğan ve sarımsak kokusu bir süre sonra rahatsız edici olmaya başlayabilir.

Ellerinizi kokulardan arındırmak için bir kase suyun içine limon suyu ekleyerek sabun kullanır gibi bu karışımı kullanabilirsiniz. Ardından ellerinizi sabunlayabilirsiniz. Bu işlem sayesinde tüm yemek kokularından kurtulmak mümkün.

LAVABO TEMİZLİĞİ İÇİN LİMON KULLANIN

Gün içerisinde sıklıkla kullanılan mutfak lavaboları bir süre sonra parlaklığını ve temiz görüntüsünü kaybetmeye başlar. Ne kadar yıkasanız da eski haline geri dönmez. Bunun için pratik bir yöntem bulunuyor.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için karbonat ve limon suyunu karıştırıp lavabonuzu güzelce temizleyebilirsiniz. Karışımı lavaboyu ovalayarak yedirdikten sonra sıcak suyla durulamanız gerekiyor.

Lavabolar birçok zararlı bakterinin yuva yapabileceği alanlardan biri. Limon suyu ve karbonat karışımı lavaboyu temizleyip parlaklık verirken bir yandan zararlı maddeleri yok eder. Haftada bir kez uyguladığınızda farkı görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir